Forrás: http://www.askamum.co.uk

Kismamák figyelem!

2011. május 1.-től változik a táppénz napi összegének maximuma!
A táppénz egy napra járó összege a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér 200 százalékának harmincad részét nem haladhatja meg az eddigi 400 százalék helyett.

Fontos változás még, hogy ezentúl veszélyeztetett terhesség esetén már a keresőképtelenség első napjától táppénzt kap a kismama, ez esetben nincs 15 nap betegszabadság.

Ami nem változik:

 • a táppénz összege folyamatos, legalább kétévi biztosítási idő esetében továbbra is a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 60 százaléka, ennél rövidebb biztosítási idő esetében vagy fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátás tartama alatt 50 százaléka.
 • a biztosítási jogviszony megszűnése után továbbra is a minimálbér 150 százalékának harmincad része a táppénz naponkénti felső határa.

A változások május 1.-én lépnek életbe, tehát még egy április 30.-án kezdődő keresőképtelenség esetén a régi szabályok az irányadók.

Forrás: http://www.hirado.hu

Kapcsolódó cikkek

 • I. Miskolci Családi Nap2011/03/11 -- I. Miskolci Családi Nap (0)
  Nagyszerű rendezvény szerveződik Miskolcon! Sok színvonalas program - sok értékes nyeremény :) Egész napos programokkal várják kicsiket és nagyokat valamint  szüleiket is a szervezők az I. Miskolci Családi Napon. Egy kis ízelítő a sokszínű programból: - játszóház gyermekeknek: papírhajtogatás henna arcfestés interaktív játszóház meseerdő akadálypálya várostrom agyagozás baba - mama sarok képességfejlesztő foglalkozások sport és ügyességi játékok - tombola ...
 • Varázslatos Iskolabusz roadshow 2011.2011/06/21 -- Varázslatos Iskolabusz roadshow 2011. (0)
  Idén is útjára indul a Varázslatos Iskolabusz a Minimaxtól. A Varázslatos Iskolabusz Roadshow a tudomány csodálatos világával ismerteti meg a kisebb és nagyobb gyermekeket különböző vetélkedők, játékok és sok-sok meglepetés formájában. Minden állomás egy egész napos program kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Sajnos idén - a legfrissebb hírek szerint - Miskolcra nem látogat el (pedig először úgy lett meghirdetve), de Kazincbarcikán, Ózdon vagy Sárospatakon "felszállhatunk" rá. Helys...
 • Ismét lesz ingyen iskolatej az ovisoknak!2011/05/13 -- Ismét lesz ingyen iskolatej az ovisoknak! (0)
  A tegnapi testületi ülésen jelentette be Kiss Gábor főosztályvezető, hogy június elsejétől újra kapnak ingyen iskolatejet a miskolci óvodások! :) A felső tagozatos általános iskolások körében nincs mindenhol igény az iskolatejre, így átcsoportosítással megoldható, hogy az óvodások újra ingyenesen megkapják.