Február második vasárnapja – idén 2011. február 13. – a házasság világnapja.

A kezdeményezés 1983-ban indult útjára az Egyesült Államokból. Később a világnap átalakult a Házasság Hetévé, ezt 1997-ben rendezték meg először Angliában. Azóta számos ország csatlakozott a rendezvényhéthez, a nagycsaládos egyesületek kezdeményezésére 2008-ban már hazánk is.

A világnap célja:

A házasság népszerűsítése, annak bemutatása, hogy igenis léteznek még jó, tartós és boldog házasságok, és az egészséges társadalom alapja a jó házasságon nyugvó egészséges család.

házasság világnapja logó A világnap szimbóluma egy férfit és egy nőt jelképező, gyertyára emlékeztető forma, amely azt fejezi ki, hogy a házastársi szeretet fényt áraszt a világra. A két embert egy szív köti össze, ez arra utal, hogy a szeretet forrasztja egységbe a házastársakat.

Jelmondata: “Szeressétek egymást!”

Kapcsolódó cikkek

  • Mackókavalkád – ők már kibújtak a barlangból :)2011/02/01 -- Mackókavalkád – ők már kibújtak a barlangból :) (0)
    Ma - február 1-én - Mackókiállítás nyílt a Petőfi Sándor könyvtárban. (Miskolc, Nagy Lajos király útja 16.) A kiállításon a "hagyományos" barna medvétől kezdve a jegesmedvéig szinte minden típus megtalálható. 14 órától pedig mackóvarró foglalkozás lesz, a könyvtár gyermekolvasói saját kis mackót készíthetnek amit haza is vihetnek. A mackókiállítás február 28-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében. (hétfő - péntek: 11-19) Medvehiedelem - avagy meddig tart a tél Va...
  • Kismamaruhát kedvezménnyel…2011/03/22 -- Kismamaruhát kedvezménnyel… (0)
    Kismama vagy? Szeretnél olcsóbban vásárolni tavaszi ruhát? Akkor érdemes kihasználod a Topvétel mai ajánlatát! 5.000 Ft értékű vásárlási utalvány 2.500 Ft-ért a kismamabolt.com kiváló minőségű ruháira Igyekezz, az akció csak ma éjfélig tart!
  • Megint földrengés volt Miskolcon2010/12/15 -- Megint földrengés volt Miskolcon (0)
    Este 8 óra körül már éreztünk egy kicsit.... de nem voltunk benne biztosak, hogy földrengés volt. Fél 11-kor, mikor épp a kedvenc sorozatomat néztem, megint volt egy rengés, ez már nem volt semmivel sem összetéveszthető. :( Nyáron, a 2,2-ről azt írtam, hogy "Hát ez is elég félelmetes volt, azt hiszem az érzés maradandó lesz…". A tegnapi 2,9-es volt... Szerencsére csak pár másodpercig tartott. Mintha valami felrobbant volna... Nem kívánom az érzést senkinek. Szerencsére gyermekeim békésen á...