Ma – február 1-én - Mackókiállítás nyílt a Petőfi Sándor könyvtárban. (Miskolc, Nagy Lajos király útja 16.) A kiállításon a “hagyományos” barna medvétől kezdve a jegesmedvéig szinte minden típus megtalálható.

14 órától pedig mackóvarró foglalkozás lesz, a könyvtár gyermekolvasói saját kis mackót készíthetnek amit haza is vihetnek.

A mackókiállítás február 28-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében. (hétfő – péntek: 11-19)

Medvehiedelem – avagy meddig tart a tél

Vajon kibújik-e a medve a barlangjából?

Holnap, február 2.-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján dől el a népi hagyomány szerint, hogy milyen hosszú lesz a tél.
Ha a medve kibújik barlangjából és meglátja saját árnyékát akkor még 40 napot kell várnunk a tavaszra.
Ha azonban zord telet talál akkor ébren marad és hamarosan beköszönt a várva várt jó idő.

Jön a tavasz, megy a tél,
barna medve üldögél,
kibújás vagy bebújás?
Ez a gondom , óriás!

Kapcsolódó cikkek

  • Ma van a házasság világnapja2011/02/13 -- Ma van a házasság világnapja (0)
    Február második vasárnapja - idén 2011. február 13. - a házasság világnapja. A kezdeményezés 1983-ban indult útjára az Egyesült Államokból. Később a világnap átalakult a Házasság Hetévé, ezt 1997-ben rendezték meg először Angliában. Azóta számos ország csatlakozott a rendezvényhéthez, a nagycsaládos egyesületek kezdeményezésére 2008-ban már hazánk is. A világnap célja: A házasság népszerűsítése, annak bemutatása, hogy igenis léteznek még jó, tartós és boldog házasságok, és az egészs...
  • Kismamaruhát kedvezménnyel…2011/03/22 -- Kismamaruhát kedvezménnyel… (0)
    Kismama vagy? Szeretnél olcsóbban vásárolni tavaszi ruhát? Akkor érdemes kihasználod a Topvétel mai ajánlatát! 5.000 Ft értékű vásárlási utalvány 2.500 Ft-ért a kismamabolt.com kiváló minőségű ruháira Igyekezz, az akció csak ma éjfélig tart!
  • Karácsonyváró családi délelőtt2010/12/17 -- Karácsonyváró családi délelőtt (0)
    Ha nincs még programotok holnap délelőttre ajánlom figyelmetekbe a karácsonyváró családi délelőttöt. Helye: Petőfi Sándor Könyvtár (Miskolc, Nagy Lajos kir. u. 16.) Ideje: 2010. december 18. szombat 9-12 óra A családi délelőtt témája a karácsonyvárás: mézeskalács díszítés, hópelyhes játékok, Mikulás - bingo, kézműveskedés. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!